„Apteeker Melchior“ avalikustas teise osa treileri

Apteeker Melchiori mängufilmide triloogia teine osa „Apteeker Melchior. Viirastus“ jõuab kinodesse juba sel suvel ning nüüd on fännidel võimalik vaadata teise osa värskelt avalikustatud ametlikku treilerit.

„Apteeker Melchior. Viirastus“ treiler:
https://youtu.be/iEProiLuJFA

Keskaegse krimipõneviku teises filmis ehmatab öövahti kohutav viirastus – rikka kaupmehe traagiliselt uppunud tütar. Hommikuks on vahimees kõrgest tornist surnuks kukkunud ja kahtlastes õnnetustes kaotavad elu veel mitu inimest.

Neid sündmusi uuriva apteeker Melchiori teed ristuvad nii lõbutüdruku kui preestriga, nii võõramaa kunstniku kui hullunud ketseriga. Vihjed viivad ta Pirita kloostrisse, mille sünged võlvid varjavad unustusse maetud ohtlikku saladust.

Samal ajal vaevab Melchiorit mõistatus, miks ta armastatu Keterlyn ühtäkki nende kihluse katkestab...

Produtsent Tanel Tatteri sõnul tasub praegu kinodes linastuv esimene osa „Apteeker Melchior“ veel kindlasti enne suurt suve ära vaadata, sest triloogia teine osa esilinastub juba 19. augustil. 

Prognoosid näitavad, et suure tõenäosusega saab filmist juba lähipäevadel esimene Eesti film üle mitme aasta, mis liitub 100 000 vaatajaga kodumaiste filmide eksklusiivse klubiga. „Eilse seisuga on „Apteeker Melchiorit“ kinos vaatamas käinud juba üle 98 000 inimese,“ täpsustas Tatter. 

Esimest korda Eesti filmiajaloos linastub ühe kalendriaasta jooksul filmide triloogia. Indrek Hargla, Elmo Nüganeni ja Olle Mirme originaalstsenaariumi põhjal valminud Apteeker Melchiori mängufilmide triloogia teine osa esilinastub tänavu 19. augustil ja kolmas osa 14. oktoobril. 

APTEEKER MELCHIOR. VIIRASTUS (2. film)

ENG: Melchior the Apothecary. The Ghost

Režissöör: Elmo Nüganen

Peaosades: Märten Metsaviir, Maarja Johanna Mägi, Alo Kõrve, Raivo Trass, Carmen Mikiver, Rain Simmul, Riina Maidre, Mait Malmsten

Tootjad: Taska Film, Nafta Films, Apollo Film Productions, HansaFilm

Kaastootjad: Maze Productions (Saksamaa), Film Angels Productions (Läti), InScript (Leedu)

Toetajad: Eesti Filmi Instituut, Kultuuriministeerium, Viru Filmifond, Saarte Fond, Tartu Filmifond, National Film Centre of Latvia, Riga Film Fund, Lithuanian Tax Incentive, Creative Europe MEDIA, Kanal2 ja Apollo TV.

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud Apteeker Melchiori romaanidel. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid triloogia teise filmi stsenaariumis raamatust "Apteeker Melchior ja Rataskaevu viirastus" tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute ja põnevate, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen (Nimed marmortahvlil, 1944), produtsentideks on Taska Film (O2, Fred Jüssi. Olemise ilu, Talve, Klassikokkutulek, Nimed Marmortahvlil, 1944), Nafta Films (O2, Supilinna salaselts), Apollo Film Productions (Talve, Vanamehe film, Soo ) ja HansaFilm (Tõde ja õigus). Apteeker Melchiori film valmib Eesti-Saksa-Läti-Leedu koostöös, kaastootjateks on Maze Productions Saksamaalt, Film Angels Productions Lätist ja InScript Leedust. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Matis Mäesalu, monteerija Marion Koppel, helilooja Liina Sumera, eriefektide juht Jan Viljus.

Previous

Kauaoodatud mängufilm „Apteeker Melchior“ esilinastub sellel nädalal

Next

Tallinnas alustas tööd uus toidukuller Fudy

Share this article